LEER WERKEN MET ABLETON LIVE &

VOLG JE PASSIE ALS MUZIEK PRODUCER!

 

;

Privé les op maat

;

Voor jong en oud

;

Gratis Proefles

LESSEN ZIJN OP MAANDAGAVOND

EN VRIJDAGMIDDAG

START: DECEMBER 2021 

 

WAT GAAN WE DOEN

De lessen worden gehouden in Culemborg, locatie De Salaamander. We werken met het muziekprogramma Ableton Live. Het instapmodel is al beschikbaar voor €79. Je neemt je laptop mee met het programma en we gaan aan de slag! Of je komt eerst een paar lessen meekijken, dat kan natuurlijk ook.

Diverse onderwerpen komen aan bod zoals het leren van het muziekprogramma, programmeren van beats, het maken van melodieën, arrangeren, het gebruik van effecten zoals delay en galm en het mixen van een nummer. Ook luisteren we naar bekende nummers om te analyseren welke elementen belangrijk zijn.

The sky is the limit!

ONTDEK JE TALENTEN

KEC

Sinds oktober 2020 ben ik aangesloten bij Kunsteducatie Culemborg. KEC is een vereniging van 25 zelfstandige, gediplomeerde kunstdocenten. Bij KEC volgen wekelijks meer dan 450 leerlingen muziek- of beeldende kunstlessen. Er is voldoende keuze voor een lange carrière in de muziek en/of beeldende kunst. Jong en oud kunnen terecht bij KEC!

VOOR WIE

Deze curcus is geschikt voor jong en oud. Plezier en persoonlijke aandacht staan centraal.

DOELEN

Iedereen heeft doelen in zijn leven, klein of groot. Op muzikaal gebied kan de één zijn droom zijn om de nieuwe Martin Garrix te worden, terwijl de ander graag achter de schermen muziek voor films wilt componeren. Of gewoon voor de hobby natuurlijk. Je kan ook met met pensioen zijn en op zoek zijn naar een invulling van je vrije tijd. Samen bespreken wij jouw doelen en stemmen het lesprogramma af.

Ik help je graag op weg!

Over Rick

Vanuit passie heb ik mijn werk kunnen creëren. Ik ben DJ, producer, drummer en evenementenorganisator. Mijn muziek (Hidden Nature) is gedraaid door oa. Armin van Buren, Gai Barone en Solarstone. Als DJ draai ik overal in Nederland. O ja, en ik heb Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd.

Tevens organiseer ik kerkconcerten met ambient en downtempo muziek. Maar ook het organiseren van commerciële ’70, ’80 en ’90 feesten (in de Gelderlandfabriek in Culemborg) doe ik erg graag!

Ik vind het ontzettend leuk om mensen op weg te helpen, op welke manier dan ook. Als muziekproducer doe ik dat door middel van één op één lessen: zo kan ik mij goed afstemmen op de leerling en daarop de lessen inrichten. Inmiddels heb ik al meer dan 20 jaar ervaring in de muziekbusiness. Deze kennis geef ik graag door!

MAAK JE EIGEN TRACKS

OPNAMEN

Naast de producers cursus is de studio ook beschikbaar voor opnamen. Zing je eigen track in, speel gitaar en/of maak gebruik van de virtual instruments in de studio. Of zet mij in als je co-producer. 😉

PLUGINS (50+)

oa:

FABFILTER

SOUNDTOYS

ARTURIA

KUSH

Voor volwassenen zijn de tarieven exclusief 21% btw

Wat ex- leerlingen zeggen:

Het is een genot om eindelijk les te krijgen na 7 jaar ermee bezig te zijn. En het gevoel eindelijk vooruit gang te boeken! Rick is een geweldig, aardige man die je graag helpt met je passie! Maar dan ook echt goed helpt! Hij leert je graag dingen en begrijp je het niet herhaalt die het gewoon nog een keer. Hij is erg geduldig en ik kijk elke week erg uit naar zijn lessen!!

Maxime

Als leerling kan ik zeggen: Rick is een super docent! Hij houd rekening met wat zijn student wilt bereiken en gaat diep op de materie in die op dat moment nodig is om een bepaald doel te bereiken. Of het nou om sounddesign gaat, arrangeren of mixen, deze man weet waar hij het over heeft. 5 sterren Rick, pak aan!

Teun

Rick heeft er voor gezorgd dat ik over ben gestapt op Ableton. Ik heb nog geen dag spijt gehad. Hij heeft altijd een luisterend oor  (onze maatschappelijk werker 😃) en geeft goede uitleg en tips… TOP gozer! Wil je iets leren over muziek maken met Ableton dan moet je bij Rick zijn!

Jeroen